שנה טובה

מאת: מיכל גרשוביץ

 

ארוחת החג של ראש השנה נותנת את שריקת הפתיחה לזלילה הגדולה: פיקניקים, מנגלים בחיק הטבע, ארוחות משפחתיות בערב  החג, בחג, בחג הראשון ובסוכות, בשמחת תורה, ארוחות במסעדות, והתארחויות.

הקפדה על תזונה נכונה בזמן ארוחות החג תגרום להנאה מהמאכלים לתחושה טובה יותר ולשליטה באכילה מה שעוזר מאוד להתנהל לא ייסורי מצפון.

 

מה אני ממליצה:

  •  תכנני מראש את הארוחה - כשאת מגיעה לארוחת החג או לכל ארוחה חגיגית אחרת, מומלץ לבחון  קודם את המבחר ואם רוצים לטעום מהכל, פשוט קחי  כמות קטנה מכל מנה לטעימה. 
  •  שלבי ירקות בארוחות -  כל הירקות הנם בעלי ערך תזונתי גבוה מחד ומאידך בעל ערך קלורי נמוך. בחרי תוספת של סלט למנה העיקרית.
  •  אכלי לאט - ידוע זה מכבר כי 20 דקות מהביס הראשון לוקח לשדר ממרכז השובע שבמוח ולהודיענו כי אנו שבעים, מכאן יש לנסות ולהאריך ככל האפשר את זמן הארוחה, להניח את המזלג בין ביס לביס, לדבר ולשתות.
  •  עזרי למארחים - בפינוי הגשה, שטיפת כלים ועוד. עבודות אלו יחסכו שהייה גדולה סביב השולחן  המהווה לעיתים מכשול להתמודדות מתמשכת מול האוכל.
  • הרבי בשתיית מים - שתי  2 כוסות מים לפני הארוחה ובמהלכה.
  •  הימנעי משתייה ממותקת - שתייה ממותקת כמו גם מיצי פירות מכילים בין 100-150 קלוריות לכוס. כוס יין אדום מכילה כ – 70 קלוריות. אפשר להסתפק גם בכוס אחת לכל הארוחה.
  •  לקינוח מומלץ להעדיף סלט פירות, ליפתן פירות, או גלידת שרבט או פרוסת עוגת דבש.
  •  בצעי  פעילות גופנית - פעילות גופנית בתקופה זו גם כן תעזור במניעת עלייה במשקל בנוסף להשפעתה הטובה על הבריאות ועל ההרגשה הכללית.

שורה תחתונה:   שנת בריאות אושר וכושר  - גם אם היו "מעידות" מומלץ לחזור לאכילה המסודרת –  לתפריט היומי הקבוע – בהצלחה.