רוצה לקרוא עוד?

שומן טרנס OUT
מאת מיכל גרשוביץ
בעבר השתמשו בתעשיית המזון בשומנים רוויים מהצומח (שמן קוקוס, דקל) ומהחי (חמאה) לטיגון ולבישול, מפני שהם עמידים מפני התחמצנות וקלקול בתהליך הייצור. בעקבות מציאת הקשר בין צריכת שומן רווי בתפריט להעלאת הסיכון למחלות לב התחילה תעשיית המזון לחפש תחליף בריא יותר. לשם כך עברו בתעשיית המזון לשימוש בשמן צמחי והחלו בתהליכים של הקשייתו. תהליך הקשיית השומן הופך שמנים נוזליים בלתי רוויים למוצקים ולעמידים יותר בתהליכי הכנת המזון ומאריך את חיי המדף שלהם, אך גם מעלה את כמות שומן הטרנס. מהו שומן טרנס?
למצוא בקלות
cbt | אחוז שומן בנשים | אכילה בחופש | אכילה במסעדה | אכילה מודעת | אכילה מנחמת | אכילה רגשית | ארוחת בוקר | בא לי מתוק | בישול בריא | בלוויק | גיל המעבר | גלידה | גנים ותזונה | גרנולה | דגשים להרזיה | דיאטה | דיאטנית בריאטרית | דיאטנית קלינית | דיאטת כסאח | הורדת סיכון סרטן שד | המלצות לחג ראש השנה | המלצות לצום יום כיפור | הפחתת שומן בתפריט | הרזיה | הרזיה מעל גיל 40 | חלבון | חמין | חנוכה | ט"ו בשבט | טיפול התנהגותי קוגנטיבי | טיפים להרזיה | יום המשפחה | כבד שומני | מיינדפולנס | מים והרזיה | מיתוסים בתזונה | מלח | משפחה באורח חיים בריא | מתכונים לשבועות | נוטראגנומיקס | נוטרגנומיקס | ניקוי רעלים | ניתוח שרוול | נשנושים | סוכר | סוכרת | סוכרת הריונית | עצות להרזיה | פסח | פרי | שבועות | שינוי | שמירה על המשקל | תזונאית קלינית | תזונה בהריון | תזונה בחורף | תזונה בסכרת | תזונה בת קיימא | תזונה גנומית | תזונה גנטית | תסמונת קדם ויסתית | תרופות נגד דיכאון וחרדה ועליה במשקל