חזרה לאינדקס מתכונים >>
הדפיסי מתכון
שתפי חברות

דפי אורז ממולאים בירקות

מנה קלה להכנה עם מרכיבים בעלי ערך תזונתי גבוה - כ 30 קלוריות למנה 

המרכיבים:

  • 6 דפי אורז קטנים
  • 1/2 בצל יבש, פרוס דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כרוב לבן, פרוס דק
  • 1 גזר, קלוף ופרוס לרצועות דקיקות
  • 2   כפיות מילאן 
  • 1.5  כפות רוטב סויה 
  • כף שמן זית 

 

ההכנה

1. הכנת המלית: מחממים מחבת בינונית,כף שמן זית , שמים  בצל ושום ומערבבים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים את הגזר ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את הכרוב מערבבים קלות ומוסיפים את רוטב הסויה. מבשלים כ-5 עד 7 דקות. 

2. טובלים בקערה עם מים קרים דף אורז כחצי דקה או עד שהוא מתרכך. מוציאים אותו מהמים ופורסים על משטח עבודה יבש. מניחים בחלקו העליון כף גדושה מהירקות, אפשר להוסיף טופו/נתחי עוף (להכין מראש)

3. ניתן לבשל עם כלי במבוק (להניח עלי כרוב/חסה בתחתית)  או לאפות בתנור בחום גבוה. 

הרול כבר מוכן לאכילה, וניתן להגיש אותו עם מעט טריאקי. מי שמעדיף את הגרסה הפריכה יכול לאפות אותו: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים במעט שמן. מניחים את האגרולים בתבנית ומרססים קלות בשמן. אופים 10 דקות או עד הזהבה.