חזרה לאינדקס מתכונים >>
הדפיסי מתכון
שתפי חברות

לביבות קלות (גם להכנה…)

 

מתכון מיוחד לחג – לביבות מירקות
 
קלות להכנה וטעימות במיוחד –  נחטפו מהמטבח :-)

 

מצרכים: (לכ- 25 לביבות)

 

שקית לקט נורמנדי או לקט הולנדי (כרובית, ברוקולי, גזר גמדי)

2 ביצים

4 כפות קמח תופח (אפשר גם קמח מלא תופח)

חצי בצל מגורר דק

מלח או אבקת מרק – לפי בחירה

פלפל שחור

חצי כפית אגוז מוסקט

ניתן להוסיף 2 פרוסת גבינה צהובה 9% 

כפית שמן לטיגון.

 

 

אופן ההכנה:

לבשל את הירקות הקפואים במים  כ 15 דקות.

לטחון הכל בקערה בעזרת מוט בלנדר ביחד עם שאר המרכיבים. מתקבלת מחית סמיכה.

לחמם את השמן על מחבת טפלון , וללבב את הלביבות באמצעות כף מן המחית. כדאי ליצור באמצעות הכף צורת עיגול שטוחה.

חשוב לטגן את הלביבות על אש נמוכה וכך אין צורך להוסיף יותר שמן עד סוף הטיגון, גם אם המחבת נראית יבשה. 

להפוך אותן כשמשחימות מעט.

 

אפשרות אחרת היא פשוט לאפות את הלביבות :-)

 

בתאבון !