חזרה לאינדקס מתכונים >>
הדפיסי מתכון
שתפי חברות

מאפה פסטה בשילוב גבינות

 

ישנם המון מיתוסים שגורמים לרבים להוצא את הפסטה מהתפריט היומי – הפסטה משמינה או שמחשיבים את הפסטה למזון מעובד.

 
 
אז ככה הפסטה הינה פחמימה מורכבת , בעלת ערך גליקמי נמוך יחסית ולכן אינה גורמת ל"קפיצה" בסוכר  ולכן מהווה מזון משביע. לאלו המקפידים על תפריט מאוזן  – פסטה שייכת לקבוצת הפחמימות.

 

מנת פסטה נחשבת למנה של חצי כוס = 80 קק"ל. 

 
מצרפת לכם מתכון קל ומהיר להכנה:
10 מנות

ערך קלורי למנה: 285 קלוריות

 

 

מרכיבים

חבילה (500 גרם) פסטה בצורת פפיונים או מסולסלים או מקרטני
2 קוטג' 5% שומן
גבינה בולגרית 5%

2 ביצים

מלח      
פלפל שחור גרוס

לרוטב:

שמן קנולה
2שיני שום כתושות
1קופסא רסק עגבניות
מלח
פלפל גרוס
פפריקה מתוקה
כף אורגנו

 

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

מערבבים את הקוטג' עם הביצים והתבלינים וכף מהרוטב עגבניות.

מניחים בתבנית את כל המרכיבים לאחר שמערבבים הכל , על זה שמים את הרוטב.

מעל הכל ניתן לפזר גבנ"צ.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות  40 דקות.

בתאבון !