חזרה לאינדקס מתכונים >>
הדפיסי מתכון
שתפי חברות

מאפה קינואה צבעוני

 

קינואה :
השם ניתן ע"י שבט האינקה בדרום אמריקה ופירושו "אם הדגנים". מבחינה בוטנית אינו דגן.
הקינואה עשירה בחומצות אמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. 

 

איך מבשלים?
בישול הקינואה הוא פשוט ביותר ודומה להכנת אורז. הקינואה המבושלת יכולה להשתלב במגוון של תבשילים וסלטים.

מצרפת לכן מתכון של קינואה מהמטבח של ליאת 

 

 חומרי גלם:

2 כפות זמן זית

4 בצלצלי שלאלוט

3 גבעולי סלרי ללא עלים

1 גזר

1 גרם זרעי כמון

1 גרם אורבנו יבש

30 גרם שקדים קלויים לא מומלחים

10 גרם גרעיני חמניה קלויים לא מומלחים

חצי כוס גרעיני תירס  - או לחילופין בעונה גרעינים של קלח תירס אחד

80 גרם קמח אורז מלא

שלושת רבעי כוס קינואה לבנה

שלושת רבעי כוס קינואה אדומה

4 כפות מים

 

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הקינואה – על כל כוס קינואה כוס וחצי מיים וכפית שטוחה מלח

לאחר הבישול מצננים מעט

בינתיים:

קוצצים את בצלצלי השאלוט לקוביות קטנות

חותכים את גבעולי הסלרי לקוביות קטנות

חותכים את הגזר לקוביות קטנות

קולים את השקדים ואת גרעיני החמניה כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

מחממים מחבת, לאחר החימום מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים יחידו מספר

דקות תוך הקפצה.

מוסיפים למחבת את זרעי הכמון האורגנו היבש וגרגירי התירס,  ממשיכים לטגן יחדו עוד מספר דקות

מעבירים לקערת ערבוב ומצננים

מוסיפים לקערה את הקינואה המבושלת והמצוננת

מערבבים ומוסיפים את קמח האורז ואת המיים כף אחת כל פעם.

 

מעבירים את המסה לתבניות אפיה מסיליקון למנות אישיות

או לתבנית מלבנית כמאפה משפחתי.

מושכים את המאפים במעט שמן זית

 

מחממים תנור ל 180 מעלות

אופים בין 15-20 דקות או עד שהמאפים מקבלים קרום קריספי

בתאבון !