חזרה לאינדקס מתכונים >>
הדפיסי מתכון
שתפי חברות

עוגיות שיבולת שועל עם חמוציות ושוקולד לבן – מהמטבח של ליאת

 

40 עוגיות 

כ 80 קלוריות לעוגיה 

חומרים:

שלושת רבעי כוס קמח

כפית סודה לשתיה

85 גרם חמוציות

חצי כוס סוכר חום דמררה

כוס וחצי שיבולת שועל

80 גרם שוקולד ציפס משוקלד לבן

1 ביצה

כפית תמצית וניל איכותית

130 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקרימים במהירות בינונית את החמאה הרכה, סוכר וקינמון עד להקרמה מלאה.

מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל וממשיכים לערבל את התערובת במהירות בינונית עד שהביצה מתאחדת עם התארובת והתערובת קרמית ואוורירית, (מדי פעם עוצרים את פעילות המיקסר ומגרדים בעזרת מרית את הדפנות ואת וו הגיטרה)

מנפים פנימה קמח, סודה לשתיה ומערבלים מעט, מוסיפים את שיבולת השועל, אגוזי המלך, חמוציות ושוקולד צ'יפס ומערבלים יחדו במהירות איטית רק עד לקבלת בצק אחיד

מעבירים את הבצק למקרר למנוחה של חצי שעה

לאחר המנוחה, יוצרים כדורים במידים מעט רטובות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווח בין כדור לכדור, משטחים מעט על ידי לחיצה עם האגודל כל כדור ומכניסים לתנור החם לאפיה של כ 12-15 דקות או עד הזהבה קלה,

מקררים לגמרי לפני ההגשה

 

בתאבון!