חזרה לאינדקס מתכונים >>
הדפיסי מתכון
שתפי חברות

פלפלים ממולאים באורז ובשר

מרכיבים:

 

5  פלפלים צבעוניים

למלית:

250 גרם הודו אדום  טחון

1  כוס אורז לא מבושל

 

6 שיני שום גדולות כתושות

1 כפית שטוחה מרק עוף

1 כפית גדושה ראס אל חנות

 

250 גרם רסק עגבניות 

 

צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק

לרוטב:

רסק עגבניות 

איך מכינים? 

בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר הטחון יחד עם האורז והתבלינים עם 2 כפות רסק עגבניות.

מערבבים בקערה את הרסק עגבניות יחד עם מים רותחים עד שנוצרת סמיכות של רוטב.

חותכים לפלפלים את החלק העליון בזהירות בכדי שישאר שלם ומנקים את התוכן שלהם. ממלאים כל פלפל בתערובת הבשר והאורז עד הסוף, אך לא דוחסים את התערובת בכדי שישאר מקום לאורז לתפוח.

מניחים את הפלפלים בסיר ומעל כל פלפל מניחים 2 כפות של הרוטב. מכסים את הפלפלים עם המכסים שלהם ומביאים לרתיחה. מורידים את האש לאש קטנה וממשיכים לבשל ככה עוד שעה עד שעה וחצי או עד שהפלפלים רכים והאורז והבשר מבושלים לגמרי. במהלך הבישול פותחים את המכסים של הפלפלים ומרטיבים בעוד 1-2 כפות של רוטב בכדי שהאורז לא יצא יבש.

בתיאבון!