חזרה לאינדקס מתכונים >>
הדפיסי מתכון
שתפי חברות

צלי עוף ותפוחי אדמה – ארוחה מפסקת

 

ארוחה מפסקת חשוב שתכלול מנת פחמימה, מנת חלבון  וירקות. 

לפניך מתכון קל ומהיר להכנה מהמטבח של ליאת דויד שמשלב את המרכיבים החשובים לקראת הצום, בהצלחה!

 

מרכיבים:

8 ירכי עוף ( אול לחילופין 4 כרעיים מחולקות) ללא העור

1 בצל גדול או שניים קטנים

6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

מעט שמן זית

3 שיני שום קצוצות דק דק (שסה)

כף אבקת מרק עוף (במידה והנוזלים אינם ציר עוף)

מלח, פלפל, פפריקה

 

אופן ההכנה:

1. בסיר שטוח מזיעים בצל במעט שמן זית (טיגון אידוי – עם תחילת ההזעה ושינוי הצבע מטפטפים מעט   מים – ממשיכים בפעולה הזו עד לקבלת בצל בצבע ובמידת ההזעה הרצויה)

2.מוסיפים לסיר את ניתחי העוף ומזהיבים מכל צדדיהם

3. כשהעוף מקבל גוון שזוף מוסיפים תבלינים, תפוחי אדמה חתוכים וממשיכים לאדות יחדיו עוד 3-4 דקות

4. מכסים את התבשיל בציר עוף או לחילופין במיים מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשלושת רביעי שעה עד שעה

    בזמן הבישול יש להקפיד שכמות הנוזל לא תעלה על גובה התבשיל

 

בתאבון!